Kurum Kültürü ve Değerler Çalışması Projesi
Kurumlar ve bireyler ortak bir çok özellik taşır. Kurumlarda bir canlı gibi organizma (organizasyon) olarak değerlendirilmelidir. Bir canlı gibi beslenmeleri gerekir. Bir canlı gibi sosyal olmaları iletişim kurmaları gerekir. Canlıların zihin yapısına baktığımızda limbik alan ve frontal alan olmak üzere iki alan bulunur. Limbik sistem canlıları ayakta tutmak için otomatik tepkiler verir. Sürekli tedbir almasını, gerekli durumlarda saldırma (öfke vb dahil) gerekli durumlarda kaçma davranışı gerçekleştirerek kendini korumasını sağlar.
Kurumların ilkel tarafını (psikolojide limbik sistem) agresif satışlar ve finansal güç oluşturur. Yani kurumlar hayatta kalmak zorundadır ve bunun için sadece para kazanmayı önemserler. Canlıların diğer tarafı düşünen, iletişim kuran, empati yapan, sosyal, ahlaki bir beynidir (prefrontal alan). Kurumlarda bu tarafı, insan kaynakları ve işveren markası gibi alanlar oluşturur. Bu taraflarını geliştir(e)meyen kurum yöneticileri artık sadece yaptıkları işlerle başarılı olamayacaklarını anlamaya başlamış durumdadır. Artık iş hayatında kurum için çalışan her kademeden insanı önemsemek ve sistemin içine dahil etmek gerekmektedir. O yüzden bir yöneticinin mesleki iş bilgisinin yanında mutlak surette psikoloji bilgisinin olması gerekmektedir. Psikoloji bilgisi olarak da yöneticilerin artık “ben adamı gözünden tanırım” anlayışının ötesine geçmeleri gerekmektedir. Birden fazla insanın olduğu her yerde ise sosyoloji devreye girmektedir. Yani bir yöneticinin sosyoloji ve psikoloji alanlarında bilgisi yoksa farkında olmadan hem kendisinin hem yönettiği insanların ruh sağlığını bozma ihtimali çoğalmaktadır. Sosyolojinin devreye girmesi ile birlikte şirketlerde en çok konuşulan kavram ise “kurum kültürü” kavramıdır. Kurum kültürü ile ilgili çalışmaları profesyonel yapmak her zaman yönetim alanlarını geliştirmektedir.
Kurum Kültürü Çalışmasının Amacı
Kurumsal yapıda şirket içinde herkesin raporlamada, hedeflerde, iş yapış şeklinde, haberleşmede, planlamada aynı dili konuşması iletişimi daha etkin ve yalın hale getirirken, bu durum bağlılığı yüksek çalışanlar oluşturur. Kurumunuzda yapılan her çabayı değerlere uygun hale getirmek iş çıktılarının kalitesini yükseltir ve aşağıdaki faydaları sağlar.
Kurum Kültürü Çalışmasının Faydaları
- Etkin iletişim ve ortak şirket dili oluşturulur.
- Şirkette yapılan işlerin kalitesi yükselir.
- Değerler yaşanır ve yaşatılır.
- Mutluluk ortalamalarına olumlu etki eder.
- Farklı kişilerin daha uyumlu çalışmasını sağlar.
- Geleceğini ön görebilen güçlü bir yapıya olanak sağlar.
- Performansı yönetmek kolaylaşır.
- Sürekli gelişim anlayışı için temel oluşturur.
Kurum Kültürü Projelendirme Aşamaları
- Kurumsallaşma mı, Kültür mü?
- Kurum Kültürü Nedir?
- Kurum Kültürünün Önemi Nedir?
- Kurumsal Değerler ve Semboller Nasıl Olmalı?
- Kurum Kültürü Nasıl Oluşur?
- Kültür Çalışmaları Zorunlu mu Olmalı?
- Kurum Kültürü Çalışmalarının Faydaları ve Zararları Nedir?
- Hangi Kültür Türleri?
- Alt Kültür Nedir?
- Personelin Kültürle İlişkisi
- Şirket Kültürünüze Uygun Eleman Seçimi Nasıl Yapılır?
- Bir Kurum Kültürü Projesinin Adımları
- Kurum Kültürünün Oluşumunda 4 Etki
- Kurum Kültürünün Ölçümü Çalışmaları
- Kurum Kültürü Çalışmalarının Raporlanması
- Kurumsal Kültürü Etkileyen Faktörler
- Aidiyet Kültürü Oluşturulması
- Aidiyet Kültürü Döngüsü
Detaylı bilgi ve fiyat almak için bize ulaşabilirsiniz. Dilerseniz aşağıda bulunan forma iletişim bilgilerinizi ekleyerek detaylı bilgi vermek adına size ulaşmamızı sağlayabilirsiniz.
0 541 550 17 82 – 0 216 550 17 82