– Uygulamalı programları yani sizin birebir yaparak / uygulayarak öğreneceğiniz eğitim sınıflarını seçin.

– İnsan Kaynakları süreçlerinin canlı olmayan, önceden hazırlanmış ve kayıt alınmış programlar ile online veya uzaktan eğitimler adı altında “uygulayabileceğiniz” şekilde size öğretilmesi mümkün değildir. Size anlatılıp geçilir. Öğrenip öğrenmediğiniz kontrol edilmez. Bu nedenle fiyatları çok ucuzdur. İnternet ortamında kolayca ve ÜCRETSİZ olarak bulabileceğiniz bilgilere, uzaktan eğitim adı altında tekrar para verip almayın. Unutmayın sertifika satın almak başka bir mesleği para kazanabileceğiniz şekilde öğrenmek başkadır. Uzmanlık kazanmak  bir çok mülakatta size sertifikanız var mı? diye sorulmaz, sertifika programında neler öğrendiniz, neler yapabilirsiniz? diye sorulur.

İK ÜSSÜ nde (salgın süresince geçici olarak) tüm derslerimiz online hazır slayt ve video kayıtlarından değil, herkesin canlı olarak katılım gösterdiği VİDEO Konferans yönetemiyle yine Uygulamalı Tekniklerle yapılmaktadır, siz öğrenmeden dersler bitmemektedir.

– Uygulamalı IK Uzmanlık Eğitimi adı altında, sadece işe alım eğitimi veren, sosyal güvenlik uzmanı olup sadece iş hukuku egitimi veren veya bilgisayarları dizip (PDKS, ETA, Mikro, Logo vb. paket programlar gibi) sadece bordro programı eğitimi veren kurumlara karşı dikkatli olun, bordro departmanlarının yavaş yavaş sirket dışına taşeron sirketlere verildiğini, IK nin gorev alanından uzaklaştığını göz ardı etmeyin. Hesaplamaları artık bilgisayarların yaptığını unutmayıp, IK nin diğer alanlarında sistem kurmuş eğitmenleri tercih etmeye çalışın

– Eğitim aldığınız kurumun; iş hayatına atıldığınızda hangi konularda size sürekli destek vereceğini araştırın. 

-Eğitim kurumundan daha önce eğitim almış kişilerden referans araştırması yapın – Öğrenci görüşlerini inceleyin.

– İK Eğitimi veren şirketlerin web sitelerinde “Eğitmenimiz çok iyiydi, hocamız çok iyiydi” şeklinde hiç bir eğitmen isim belirtmeden yazılan öğrenci görüşlerine aldanmayın. Bir çok İK Eğitimi veren firmanın, öğrenci görüşleri alanını kendilerinin yazdığını, aklınızda bulundurun

– Eğitime kayıt olmadan önce Eğitmenlerinizin özgeçmişlerini inceleyin, normal üniversite eğitimi ve İK tecrübesi dışında İnsan Yönetimi ve İnsan Psikolojisi alanlarında ekstra çalışmaları, sertifikaları ve diplomaları olup olmadığına dikkat edin.

– Seçtiğiniz eğitim kurumundaki İK Eğitmenlerinin ne kadar süredir o kurumla çalıştığını, kurumun ne sıklıkla eğitmen değişikliği yapıldığını araştırın

– Çok fazla sayıda farklı eğitmen ile birbirinden kopuk kopuk gerçekleşen programları tercih etmeyin. (Bu tarz eğitimler seminer tadında olup kişisel gelişiminize katkı sağlar ama bir eğitmenin “a” dediğine diğer eğitmen “b” dediği için sürekli uygulayacağınız bilgiler kazanmak için uygun eğitimler olmaz.)

– Mümkün olduğunca sosyal yaşantınızı etkileyecek kendinizi zorlamanıza neden olacak uzun süreli/saatli eğitimleri tercih etmeyin. Bir çok kurumun ders saatlerini fazla göstererek katılımcıyı etkilediğini, bu zamanlarda slayttan okuma yaparak bilgi aktardığını unutmayın. Bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğu çağımızda okuyarak elde edebileceğiniz bilgileri slayttan okuyan eğitmeni dinlemek için zamanınızı harcamayın.

– İK Eğitimlerinde kullanılan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onayına aldanmayın. Hiç bir İK Profesyoneli işe alımlarda size sertifika onayınızı sormaz. Mesleki bilginizi ölçer. MEB Lise ve dengi okullar düzeyinde eğitimler için sertifikalandırma yapan bir devlet kurumudur. (Bilgisayar, Muhasebe vb. lise derslerinde olan eğitimler MEB onayına tabidir) İnsan Kaynakları ise tüm dünyada  ve ülkemizde artık bilim olarak kabul edilmiş “üniversitelerde, lisans ve yüksek lisans bölümlerinde” alan olarak açılmaya başlamıştır. MEB içerikli sertifika programları lise düzeyinde alt düzey programlardır.

İnsan Kaynakları Üssü

 

 

 

 

Daha Fazla Bekleme,

Yolunu Kendin Çiz!